На 31.08.2017 г. на специална церемония началникът на РУО - Шумен връчи почетна награда "Национална диплома" на ЕДИС ЕНВЕРОВ ХАСАНОВ. МОН присъжда наградата на ученици за постигнати отлични образователни резултати през целия курс на обучение. През май 2017г. Едис завърши 12 В клас в ПГИ и е единствен в област Шумен с подобна награда за годината.

 

 

На 15 юни учениците от Професионална гимназия по икономика, гр. Шумен взеха участие в  гражданския диалог с еврокомисар Тибор Наврачич, президента Румен Радев и министър Красен Кралев по актуални въпроси на образованието, реализацията на младите хора и бъдещето на Европейския съюз. Срещата се състоя в Аулата на Икономическия университет във Варна.Форумът събра над 500 активни млади хора – представители на младежки организации, както и експерти от различни институции на европейско, национално и регионално ниво. Дискусията протече по предварително обявени теми, като участниците  можеха  да задават въпросите си както директно, така и онлайн Какво бъдеще на Европейския съюз желаят гражданите и как Европа може да се справя по-добре с големите предизвикателства на деня; какви умения са необходими за младите хора, за да намерят добра работа и да се включат активно в обществения живот – това са част от темите, върху които  се фокусира разговорът.

 

 

 

Ученици от гимназията участваха в Конкурс за мултимедиен проект „България в Европейския съюз: 10 години по-късно“, организиран от Областен информационен център в община Хасково. Десислава Спасова и Георги Йорданов от 11 А клас са класирани на второ място в категория ученици от 15 до 19 години за филма „Дари и помогни“. Филмът е създаден в „Студио Клин“ при ПГ по икономика, с ръководител Апостол Фанев и Румен Иванов.

 

 

На 21.04.2017 г. клуб „Историческа лаборатория“ по Проект „Твоят час“ с ръководител Д. Господинова проведе своя изява форум театър на тема: "Младeжта е толерантност. Българските евреи - история и традиции“.

 

         

 

Каан Шюкри от 10Г клас завоюва европейската титла по карате

за юноши старша възраст до 65 кг. Първенството на Стария 

континент се проведе в  Роскилде, Дания на 08.04.2017г.


 

На 2 декември 2016 г. се проведе IV-тото Национално ученическо състезание по Банкиране на тема "Моят първи бизнес кредит", организиран от СА "Д.А.Ценов", катедра "Финанси". В състезанието взеха участие ученици от ПГ по икономика от 12 "Б" клас, специалност "Банково дело" - Айля Еркин, Айсун Басриева, Анифе Салиева, Гюлджан Галиб, Дария Христова, Дебора Даниелова, Джансел Мустафова с ръкоодител Светла Георгиева. 

 Регламента на състезанието включваше сформиране на екипи от 5 участника измежду общо 230 участника от всички професионални икономически гимназии в България. Екипите под ръководството на ментори - студенти в академията, между които и бивши възпитаници на гимназията Нергин Алим, Антоанета Кулаксъзова, Александра Петрова, Христина Ангелова и Север Баръш работиха в четири направление "Бизнес кредитиране", "Еко кредитиране", "Международно кредитиране", "Корпоративно финансиране". Жури на състезанието бяха представители на търговските банки "Общинска банка"АД, "РайфайзенБанк"ЕАД, "УниКредит Булбанк"АД , "Банка ДСК"ЕАД и Изпълнителния директор ЗАД "Бул инс"АД.

Първо място в направление "Бизнес кредитиране" спечели екипът на Айля Еркин с ментор Нергин Алим. Останалите участници също достойно представиха и защитиха името на ПГ по икономика - Шумен. 

На 3 декември 2016 г. учениците участваха в семинар на тема " Инвестиционно злато и търговия със златни деривати" .

Всички участници в състезанието и в семинара получиха сертификати и възможността да станат студенти в единствената финансово-стопанска академия в България СА "Д.А.Ценов".

 

       

ТФ "Мелпомена" с ръководител Р. Векова с Грамота и Диплом за участието си в
XII Национални ученически театрални празници "Тодор Колев" и постигнатите високи резултати в театралното изкуство. Аплодисменти за младите таланти!